Variant de les tradicionals migas, substituint el xorís per bolets.
Els primers
ELS PRIMERS
Selecció de plats una mica més consistents que els entrants. A suggerir contingut, pots enviar-nos les teves propostes. Ens agradarà molt publicar les teves receptes.
Arròs amb bolets i pernil Ibèric
Ingredients per a 4 persones:
275 gr. d’ arròs
250 gr. de bolets barrejats (rossinyol, fredolic, rovelló, llenega, cep, …) **
700 ml de brou lleuger (de verdures i/o carn)
50 gr. de pernil Ibèric
Formatge Parmesà (per ratllar)
Sal – Pebre
Oli d’oliva
1 gra d’all – julivert
1 cullerada de mantega
Oli de tòfona
Unes gotes de salsa Worcestershire
Temps d’elaboració: 30 minuts
Dificultat: Baixa
Procés d’elaboració:
Netejar els bolets i tallar-los. En una cassola, saltar-los amb poc oli i a foc viu. Incorporar l’arròs, l’all i el julivert trinxats. Remenar una mica.
Afegir el brou calent. Bullir a foc fort uns 6 minuts. Posar-hi sal, pebre i unes gotes de la salsa Worcester. Continuar bullint a foc més baix. En cas necessari, es pot afegir més brou calent.
Quant l’arròs estigui al punt tancar el foc, afegir una cullerada de mantega i el pernil tallat a tiretes petites, barrejar, tapar i deixar reposar un minut.
Muntatge del plat:
Abocar l’arròs amb els bolets i el pernil al plat. Fer-hi una polvoritzada amb oli de tòfona. Ratllar-hi per sobre, una mica de formatge parmesà. Servir i menjar immediatament.
** Sempre procurarem de posar alguna espècie de bolet fort (cep, moixernó i/o llenega negre) per accentuar el gust final del plat.
Quan no sigui temporada de bolets, aquest plat es pot fer igualment fent servir bolets secs (hidratant-los abans i adequant la quantitat), en conserva o fins i tot dels que venen congelats trossejats.
Calamarsons farcits de bolets amb la seva “falsa” tinta
Ingredients:
12 calamarsons
300 gr de barreja de bolets (rovelló, llenega, fredolic…)
all, julivert, farina, oli, sal i pebre
Per la falsa tinta:
250gr de trompetes de la mort
150cc de brou vegetal
Preparació:
Netegem els calamarsons i els hi donem la volta. Les aletes i els tentacles els tallem a bocins petits, fem el mateix amb els bolets i ho passsem tot junt per la paella amb una mica d’oli, hi afegim l’all i el julivert picat, ho rectifiquem de sal i pebre i en farcim els calamarsons.
Els enfarinem i els fregim en una paella amb una mica d’oli fins que s’enrosseixin. Els escorrem bé i els reservem.
Per la falsa tinta passem les trompetes per la paella, salpebrem, hi afegim el brou, deixem coure uns minuts i ho passem pel túrmix.
Servir els calamarsons amb la salsa per sobre. Queda molt original perquè amb les trompetes negres sembla que els calamarsons siguin fets amb la seva tinta.
Paella d’arròs amb rovellons
Ingredients (per a dues persones):
1 Ceba gran
2 alls
Sal
4 cullerades soperes d’oli
5 grapats d’arroç bomba
1/2 kg de rovellons
1 pot de tomàquet petit de conserva
1/4 de litre d’aigua
100 gr. de pèsols
50 gr. de mongeta grossa
Preparació:
Posem la paella al foc amb l’oli. Quan estigui una mica calent afegim la ceba i els alls i ho rossegem una mica, després hi posem els rovellons que quedin una mica dauradets. Seguidament posem el tomàquet, ho deixem fer uns dos minuts i afegim l’arròs barrejant-ho tot plegat que es torri una miqueta, després tirem l’aigua amb una mica de sal i quan tot plegat bulli, hi posarem els pèssols i les mongetes hi ho deixarem que es vagi bevent l’aigua, hi ja tenim el plat fet.
Arròs amb verdures i bolets
Ingredients
300 Gr. d’arròs
100 Gr. de trompetes de la mort
16 Xampinyons grans
1 ceba
1 pebrot
1 porro
2 pastanagues
12 Alls tendres
5 Grans d’all
½ got de vi blanc
aigua
oli verge extra
sal
i julivert
Preparació
Talla 3 grans d’all en làmines i posar-los a daurar en una cassola amb una mica d’oli.
Pica finament la ceba, el pebrot, les pastanagues, el porro i els alls tendres i incorporals.
Retira les tiges dels xampinyons, tritura i afegeix-los.
S’assaona i deixa ofegar fins que s’enrosseixi.
Passa les trompetes de la mort per aigua i afegeix-.
Ofega breument i afegeix l’arròs.
Barreja i aboca l’aigua (doble i una mica més que d’arròs).
Cuina durant 20 minuts.
Posa 2 grans d’all al morter, afegeix una mica de sal i piqueu. Aboca una mica d’oli, julivert picat i el vi
blanc i barreja bé.
Posa els barrets dels xampinyons en una font apta per al forn.
Assaonar i aboca sobre ells, una mica de la barreja anterior.
Introdueix en el forn a 200 º C durant 20 minuts.
Serveix l’arròs en una font, i posa al voltant els xampinyons.
MURGOLES AMB CARXOFES
Senzillament exquisit.